Scholl Serbia
Kontakt
 
 
 
 

Tvrda koža i zadebljanja

Vrlo često tvrda, gruba i suva koža je više neprivlačna nego što je bolna. Međutim, iritacija može dovesti do zadebljanja koja mogu biti bolna i teška za otklanjanje.

Prevencija

Svakodnevno hidriranje i ljuštenje stopala pilinzima i turpijama može sprečiti nastanak zadebljanja. Udobna obuća je takođe dobra ideja, kao i nošenje visokih štikli ali samo u kratkim periodima, naročito ako je zadebljanje na čukljevima vaših stopala.

Simptomi »

Simptomi

Mnogi ljudi imaju grubu, tvrdu i suvu kožu na stopalima, koja im ne stvara nikakve osetne neprijatnosti. Međutim, ti delovi stopala mogu biti jako neprivlačni i mogu dovesti do kvrga (zadebljanja) koje su često bolne i teške za otklanjanje.

Zadebljanja su često izazvana prevelikim pritiskom i trenjem na vašim stopalima. Usled ovoga koža se stvrdnjava u zaštitni sloj. Zadebljanja su obično kremasto žute boje okruglog i oblog izgleda, ali su veća od žuljeva. Često imaju oštre linije na svojoj površini i vremenom počinju da se sjaje.

« Prevencija | Lečenje »

Lečenje

Tvrda koža može postepeno biti odstranjena turpijom kao što je Scholl Party Feet Turpija za nežna stopala i Turpija za stopala sa dvojnom funkcijom. Nanošenje jake hidratantne kreme kao što je Scholl Snažni Noćni Tretman, ubrzo stvara meku kožu.

Takođe su vam dostupni jastučići kao što su Scholl Party Feet Jastučići za Čukljeve, koji pomažu da se smanji trenje i sprečavaju dalje gomilanje tvrde kože.

Ukoliko je nastalo zadebljanje ono može biti odstranjeno hemijskim putem sa Scholl Uloškom za Uklanjanje Zadebljanja, Salicilnom kiselinom, uvek čitajte etiketu. Alternativno, možete omekšati i otkloniti zadebljanje na duže staze pomoću Scholl kreme za obnovu tvrde kože.

Ukoliko imate dijabetes ili lošu cirkulaciju popričajte sa vašim doktorom pre upotrebe Scholl uložaka za uklanjanje zadebljanja jer su na bazi kiseline.

« Simptomi

Rezervna sečiva za sekač za žuljeve
pogledajte detaljnije informacije
Kamen za pete
pogledajte detaljnije informacije