Scholl Serbia
Kontakt
 
 
 
 

Modri nokti

Modri nokti mogu biti više nego samo neprivlačni. Oni mogu signalizirati neki skriveni medicinski problem, štetu psiholoske prirode ili infekciju koja mora biti lečena pre nego što se vađi nokti vrate u prethodno stanje.

Prevencija

Nošenje odgovarajućih cipela koje vam dozvoljavaju da mrdate prstima može pomoći da se vaši nokti ne stvrdnjavaju zbog pritiska.

Izbegavanje tamnih lakova za nokte i mazanje zaštitnog sloja može smanjiti prljanje noktiju.

Ukoliko verujete da vaši nokti imaju gljivičnu infekciju, potražite savet od vaseg lekara ili podijatra u vezi s tim kako da se pobrinete za to.

Treba primetiti da nokti postepeno gube sjaj tokom godina. Ovo je zbog toga što površina ima tendenciju da gubi nežnoću, i tada nokti sve manje imaju sposobnost da reflektuju svetlost.

Simptomi »

Simptomi

Kada nokti postanu modri to može biti rezultat nekoliko stvari, uključujući debljanje nokta, modricu od udarca, lakiranje nokta ili gljivičnu infekciju. Modri nokti su obično žućkaste boje.

Promene u brzini rasta noktiju mogu izazvati zadebljavanje. Usporen rast noktiju može biti rezultat starenja, bolesti ili dijete. Povećanje u rastu nokta moze biti izazvano pritiskom, kao npr. kada se ivice vaših nožnih prstiju trljaju o cipele.

Lak za nokte je još jedan razlog zbog koga nokti mogu biti modri. Kada se lak za nokte nanese direktno na nokat, bez zaštitnog sloja, moze prodreti do samog nokta izazivajući fleku koju ni skidači za nokte ne mogu da uklone.

Žuti nokti takođe mogu biti izazvani gljivičnom infekcijom (onycomycosis), bakterijskom infekcijom ili nekim retkim stanjem kao sto je oboljenje žutog nokta.

« Prevencija | Lečenje »

Lečenje

Scholl sistem za zdrave i svetle nokte je 3 u 1, je klinički proveren proizvod, nežan i jednostavan, za tretiranje modrih noktiju izazvanih lakom za nokte ili zadebljavanjem nokta. Može se koristiti kao osnovni zaštitni sloj pri nanošenju laka za nokte i sprečava lak da ostavi fleku na noktu.

« Simptomi