Scholl Serbia
Kontakt
 
 
 
 

Čukljevi

Čukljevi su koščate izrasline obično na početku palca, izazvane pomeranjem palca ka prstu do njega, gde dolazi do preklapanja prstiju. Ne samo da je bolan, već kako čukalj menja oblik vašeg stopala može biti teško da se nađe odgovarajuća obuća.

Prevencija

Odgovarajuće cipele mogu sprečiti pogoršavanje čukljeva, dok jastučasti proizvodi mogu olakšati bol. Ukoliko smatrate da će se formirati čukalj, konsultujte Vašeg lekara ili pedikira za savet.

Simptomi »

Simptomi

Čukalj je ime za okruglu, tvrdu izraslinu na spoljašnjoj strani zgloba palca. Čukalj se formira kada se kosti zgloba palca pomeraju i time izazivaju da se on pomera ka prstu do njega. Ovo tera zglob ka spolja i rezultirajući pritisak između kosti i cipele izaziva oticanje tkiva. Tada se može formirati kvrga.

Iako nisu izazvani od strane obuće, čukljevi menjaju oblik vašeg stopala otežavaju vam da pronađete odgovarajuće cipele. Neodgovarajuće cipele znatno mogu pogoršati stanje. Ovo stanje takođe može dovesti do zadebljanja kože, žuljeva i deformacije prsta. Čukljevi mogu biti izazvani načinom vašeg hoda a mogu biti i nasledni.

« Prevencija | Lečenje »

Lečenje

Jastučasti proizvodi mogu sprečiti pogoršavanje čukljeva. Scholl štitnici čukljeva smanjuju trenje i pritisak i obezbeđuju trenutno olakšanje od bola. Takođe imamo niz proizvoda u vidu uložaka koji mogu biti isečeni na željenu veličinu. Pamučni flaster za upaljena mesta je tanak i mekan, idealan za nošenje uske obuće, možda za neku posebnu priliku. Scholl penasti uložak za pritisnuta mesta takođe nudi jastučastu udobnost.

« Simptomi

Gel separatori za nožne prste
pogledajte detaljnije informacije
Gel umetak za nožne prste
pogledajte detaljnije informacije