Scholl Serbia
Kontakt
 
 
 
 

Atletsko stopalo

Prvi znak atletskog stopala je čest svrab. Obično se pojavljuje između nožnih prstiju i neretko postaje upaljeno, vlažno i belo. Vremenom, koža će početi da se ljušti, lista i da puca. Može se proširiti i na druge delove stopala ili tela, i čak dovesti i do gljivičmog oboljenja noktiju, stoga je terapija neophodna.

Prevencija

Gljivične infekcije napreduju u toplim i vlažnim uslovima. Pošto operete stopala, osušite ih detaljno, posebno između prstiju. Odložite peškir za pranje pre nego što ga ponovo upotrebite. Ne zaboravite da stavite puder ili sprej unutar vaših cipela, jer gljivice i tamo mogu preživeti i ponovo vam inficirati stopala. U bazenima ili teretanama izbegavajte kontakt sa vlažnim podovima tako što ćete nositi papuče. Svaki dan nosite čist par pamučnih čarapa.

Udobne kožne cipele koje dopuštaju vašoj koži da diše uvek su dobra ideja.

Simptomi »

Simptomi

Jedna od najčešćih infekcija stopala Atletsko stopalo inicijalno izaziva svrab na mestu koje je obolelo. Često je ovo mesto između prstiju. Koža postaje bela, vlažna i vremenom počinje da se ljušti, lista i puca. Zbog toga što je to gljivična infekcija, Atletsko stopalo je veoma zarazno, i može se pokupiti sa mokrih podova, čarapa, cipela i vlažnih peškira.

« Prevencija | Lečenje »

Lečenje

Atletsko stopalo može biti izlečeno na više načina. Scholl napredna krema za Atletsko stopalo (sadrži terbinafin) i Scholl tečni sprej za Atletsko stopalo i puder (sadrži tolnaflat) sadrže aktivne komponente koje pomažu da se očisti inefekcija kao i da se izleči. Važno je koristiti proizvode po uputstvu jer gljivice još uvek mogu biti prisutne čak i kad prestanu simptomi, uvek čitajte uputstvo.

« Simptomi